/Hoe werkt een ijskrabber?
Hoe werkt een ijskrabber? 2017-12-11T10:26:33+00:00

wolf ijskrabber2Alle ijskrabbers werken ongeveer op dezelfde manier. Toch kunnen er enkele verschillen zijn. Wil je een ijskrabber kopen, denk dan over de volgende dingen na:

• Wat voor type auto heb je?
• Wat voor ruiten heeft jouw auto?

Hoe vlakker je ramen zijn, hoe makkelijker ze te krabben zijn. Dat betekent automatisch dat je krabber niet overdreven scherp hoeft te zijn. Het type auto speelt daarbij natuurlijk ook een rol. Vaak is het echter gewoon een kwestie van uitproberen.
IJskrabbers werken zó Een stevige, maar niet zo scherpe ijskrabber heeft niet meteen grip. Je zult dus in veel gevallen niet meteen onder het ijs terechtkomen.

Bovendien zul je niet met slechts één hand kunnen krabben, omdat je dan niet voldoende kracht kunt zetten. Je moet een vooruitgaande beweging over de autoruit maken. Tegelijkertijd moet je echter ook voldoende kracht omlaag uitoefenen om ‘onder’ het ijs te komen en de ruit ijsvrij te maken. Vaak is het handiger om een autokrabber uit te kiezen die voldoende grote tanden heeft, die over de hele breedte van het schraapvlak zitten. Daarmee kun je kleine gaatjes in het ijsoppervlak maken. Je moet tenslotte altijd ergens een beginnetje maken. Dat werkt het best met behulp van de tanden.